lördag 29 juni 2013

Sjukhusbesök

Jag, min mamma och min syster bestämde oss för att ta med våra fadderbarn med familjer till sjukhuset för att göra en kontroll. Mammorna fick också hälsoundersökningar. Mår inte mamman bra, hur ska hon då kunna ta hand om barnen?

Thirtha
Thirtha och hennes syster Jeni, var friska, förutom att de behövde tillskott av t.ex vitaminer.
Deras mamma Jessy har ont i sin handled och fick smärtstillande. Hon är även ofta trött och har ont i huvudet. För det tog de blodprov. Läkaren anar diabetes.

Midhun
Midhun och hans syster Midhuna fick tillskott av vitaminer och avmaskning. De behöver även ta blodprov, för att se att de inte har leversjukdomen som deras pappa dog av. Men igår ville de inte göra det, så det får göra det i veckan istället.
Deras mamma Geethamohen fick plötslig svår yrsel när vi var på sjukhuset. Läkaren tog blodprov. Geethamohen fick också vitaminer.

Revathy
Revathy och hennes bror Devaraj visar symptom för tuberkulos. De gjorde prover på detta och får vänta på resultat. Revathy och hennes två syskon fick vitamintillskott.
Deras mamma Ajitha har astma sedan tidigare, men tar ingen medicin, på grund av pengabrist. Hon fick ta olika prover och göra en lungröntgen. Jag såg hur svårt hon fick att andas vid minsta ansträngning.

Alla provsvaren ska vara klara på måndag eller tisdag, då åker vi dit med familjerna igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar